Viena, un muzeu în aer liber

Viena, un muzeu în aer liber

Cu o simfonie adaptată fiecărui anotimp, în Viena ai sigur sentimentul că nu ai greșit perioada de călătorie. Este un adevărat muzeu în aer liber, în care spiritul memorabil al orașului nu te va lăsa în pace nici o clipă. Arhitectura vieneză reprezintă o delicatese pentru ochi, valsul vienez este un alint pentru suflet, însă nici trupul nu va fi uitat…

st stefan catedrala

 

Să vedem câteva aspecte despre Viena:

  • În primul rând trebuie știut faptul că Viena este un oraș-etalon când vine vorba de calitatea vieții, cel puțin pentru Europa. Adică vei fi supus unui tratament corespunzător! 🙂
  • Contribuția arhitecților italieni se observă destul de bine în peisajul orașului, la un moment dat spunându-se despre Viena că se apropie de o “replică a Romei”. Barocul vienez este de-a dreptul fascinant și cu greu poate fi egalat în altă parte.
  • Viena este denumită capitala muzicii clasice (sub spiritul lui Mozart, Strauss sau Beethoven) sau capitala valsului (sub spiritul unui cuplu universal de îndrăgostiți). Este imposibil să îi găsești o singură titulatură, pentru că orașul îți oferă câte un pic din tot ce ai nevoie. Să fii pregătit de o avalanșă de sentimente!
  • Habsburgii au fost niște oameni pasionați de artă, de lux și de bogății. De aici se trage eleganța desăvârșită a orașului și încununarea lui în sfera Patrimoniului Mondial Unesco.
  • Transportul public este exemplar și foarte diversificat. Ceva în genul Pragăi, dar un pic mai sofisticat. E posibil să îți dea ceva bătăi de cap fără o hartă în ajutor.
  • Nu trebuie să ratezi Stephansplatz cu impunătoarea catedrală Sf. Ștefan. Dacă tot ești prin preajmă merită să acorzi atenție lui Mozart (Mozarthaus). Trebuie să vezi apartamentele imperiale austriece, așa că o vizită la Palatul Hofburg este ideală. Îți recomandăm și o întâlnire cu Opera (să vezi unde s-au format cei mari compozitori ai lumii). Două străzi trebuie luate la pas pentru a descoperi frumusețea Vienei: Graben (cu iz comercial și animație) și Ring (bulevardul care dă ocol centrului istoric). Îți poți rezerva o zi separată pentru mult așteptata vizită la Schonbrunn, reședința de vară a împăraților austrieci.
  • Situat pe malurile Dunării, fără a avea o mare spectaculozitate, dar cu un superb punct de belvedere. Dacă vrei să vezi Viena de sus (252 m), trebuie să ajungi în Donauturm – Turnul Dunării. Aici poți savura și o cafea.
  • Și pentru cei mici orașul are surprize frumoase: muzeul Zoom și parcul de distracții Prater le stau la dispoziție. Vor fi cu siguranță mulțumiți.
  • Spuneam la începutul articolului ceva de trup. Ei bine, îl putem răsfăța cu un șnițel vienez autentic și extrem de sățios, o friptură de vită sau un cârnat servit în plină stradă. La desert e complicat, noi am alege celebra prăjitură sacher torte, dar și o înghețață, mai ales dacă e cald afară, însă și pentru faptul că este de-a dreptul excelentă. Musai de încercat un vin vienez, iar vinul casei poate fi o alegere numai bună.
  • Sunt multe alte aspecte interesante (o multitudine de muzee, străduțe vechi, evenimente culturale, grădini și parcuri etc.). Îți spunem sincer, să nu vezi Viena pe repede înainte și lasă loc pentru a reveni aici. 😀

 

 

Ești liber să vezi lumea!

www.turistclub.ro