Sfaturi de călătorie prin Lisabona

Sfaturi de călătorie prin Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei – o țară în care oriunde te-ai deplasa, vezi ceva interesant! -, este cuprinsă de cartiere și districte cu multe atracții și senzații unice, dar și de aerul Oceanului Atlantic, ce atestă faptul că te afli la marginea continentului european. Exploratorii portughezi, renumiți pentru descoperirile lor, sunt cel mai bun motiv pentru a te face să iei la pas cochetul oraș lusitan!

 

castle view

 

Câteva sfaturi de călătorie prin Lisabona:

  • Lisabona este genul de oraș care se cere descoperit. Nu prea ai timp de odihnă, decât atunci când servești masa sau savurezi o băutură. Așadar, cuvântul de ordine este plimbare. Cu spiritul ăsta trebuie să ajungi aici, mai ales dacă nu ai multe zile la dispoziție.
  • Cu vremea, în principiu, nu sunt mari probleme. Aici nu există cu adevărat noțiunea de “frig”, doar vântul și ceva ploi (unele abundente) să te mai deranjeze. Lunile iulie și august sunt cam de evitat din pricina căldurii, aglomerației și a prețurilor care cresc.
  • Optează pentru o îmbrăcăminte confortabilă și, mai ales, atenție la încălțămintea aleasă, fiind un oraș cu coline (suișuri, coborâșuri, trepte etc.), dar și cu multe străduțe pavate, care pot deveni ușor deranjate la plimbările de dimineața până seara.
  • Recomandăm cât mai multe urcușuri în zonele indicate cu miradouros, adică locuri de belvedere. Orașul se înfățișează diferit și extrem de plăcut, nu te lăsa păcălit de faptul că ai văzut o dată orașul “de sus”.
  • Străbate și gustă din fiecare cartier istoric care dă farmec Lisabonei. Vorbim de Baixa, Alfama, Chiado, Bairro Alto, Belem. Poți opta și pentru deja renumitele free walking tour, te vor ușura un pic în “setea” ta de cunoaștere.
  • În privința transportului, pentru a face ceva economii, ar fi bine să îți faci un Lisboa Card. În plus, ai și anumite gratuități și beneficii la unele obiective turistice. Pentru o amintire specifică Lisabonei, plimbă-te cu tramvaiul 28! (tolerează aglomerația orașului).
  • Dacă ești împătimit al mâncărurilor din pește, ei bine, restaurantele din Lisabona sunt perfecte pentru tine. Dacă nu ești, găsești cu siguranță ceva care să îți placă. În privința băuturii, o regulă nescrisă, ar fi să optezi pentru un pahar cu vin, nu bere. Mai poți încerca și lichiorul de cireșe (ginginha). Cel mai popular desert este prăjitura “pasteis de nata” (tarte). Este extrem de gustoasă, dar partea proastă este că nu are același gust delicios peste tot. În Belem ai mari șanse să găsești gustul autentic sau în locurile unde vezi cerere mare! 🙂
  • Sunt foarte multe obiective și muzee de văzut în Lisabona (atenție, lunea sunt multe închise!). Recunoaștem că este greu să le bifezi pe toate, mai ales în condițiile în care ești presat de timp. Nouă ne-a plăcut foarte mult la Muzeul Național al Caleștilor. Ceva unic și frumos.
  • Pentru oraș muzica Fado (un fel de blues local) este un simbol și este musai să o asculți. Poate chiar să înveți câteva mișcări. Fado înseamnă soartă, iar ritmul te poartă într-o melancolie din care cu greu scapi.
  • În final, considerăm că este bine să cunoaștem măcar două expresii utile, care cu siguranță vor fi apreciate: Bom Dia (“Bună ziua”) și Obrigada (“Mulțumesc”).

 

augusta-street

 

În speranța că ți-am deschis apetitul către o aventură prin Portugalia, îți lăsăm aici un posibil sejur sau ne poți solicita pentru o ofertă personalizată.

 

Ești liber să vezi Portugalia!