În Larnaca vara continuă și în septembrie

În Larnaca vara continuă și în septembrie

Dacă pentru tine vacanța începe în septembrie, să știi că ai făcut, voit sau nu, o alegere inspirată. De regulă, luna care este pe cale să sosească, te așteaptă cu mai puțină aglomerație (și mai multă liniște :D), prețuri mai mici față de sezonul de vârf și în, unele destinații, chiar cu același soare generos de care se bucură lunile autentice de vară. O astfel de destinație, în care te poți relaxa ca într-o zi de iulie, ar fi Larnaca, orașul de pe tărâmurile frumoase ale Țării Ciprului.

Considerată, fără exagerare mare, ca fiind o mini-destinație exotică, Larnaca reprezintă una dintre destinațiile ideale pentru vacanțe în luna septembrie, cu o temperatura medie cca. 25 grade Celsius. Cam perfect, nici arșită, nici răcoarea melancolică a lui septembrie… și când te gândești că în 2 ore ești la ciprioți!

larnaca-beach

Larnaca te așteaptă cu plaje foarte drăguț amenajate (cea mai faimoasă este Mckenzie Beach, și pentru faptul că vezi avioane zburând la mică distanță), terenuri pentru sporturi pe nisip, șezlonguri și umbreluțe așezate la câțiva pași de baruri, de unde te poți răsfața cu un cocktail sau un frappe. În plus, dacă iubești sporturile de apă, poți face câteva sesiuni de scuba diving. Vei descoperi însă și o latură cultural-istorică extrem de bogată și interesantă, fiind un oraș care are ascunde multe povești, având peste 4.000 de ani de existență…

După sesiuni de admirat, lenevit, bronzat și alte activități de vacanță, în Larnaca merită să încerci și niște specialități culinare locale, să guști din esența locului, cum se spune. O să descoperi foarte multe sortimente de specialități cu fasole, gătită interesant, cu carne de miel sau poți savura din mâncărurile cu vinete și spanac, fără să lipsească veșnicele măsline negre. În serile de după cină, te poți relaxa la o plimbare ușoară, poate chiar pe ritmuri populare și tradiționale de bouzouki!

larnaca-tavern

Fiindcă dintr-un sejur în Larnaca nu poți să pleci chiar cu mâna goală, o să găsești o multitudine de oportunități pentru a găsi un suvenir. Poți încerca un shopping în stil autentic cipriot, la celebrele târguri care se organizează de regulă în zilele de duminică. Și pentru că vrei un suvenir frumos, care exprimă spiritul destinației, notează că în Larnaca sunt foarte apreciate cadourile din ceramică.

cyprus ceramics suvenir

Sursă: http://www.emirapottery.com.cy/index.php

Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să te bucuri de o vacanță de vară la început de toamnă! 😀

Ești liber să vezi lumea!

www.turistclub.ro