[Eveniment] Istanbul Shopping Fest

[Eveniment] Istanbul Shopping Fest

O activitate frecvent întâlnită în Orașul de pe Bosfor este goana după cumpărături, mai ales că, în multe locuri, negocierea tarifelor este încurajată și chiar recomandată. Astfel în corelație cu aceste aspecte, cu frumusețea Istanbulului, dar și cu desfășurarea unor evenimente, are loc Istanbul Shopping Fest06-28 iunie 2015. La bază este o manifestare cultural-artistică (prezentări de modă, concerte, acțiuni stradale etc.) cu sesiuni serioase de shopping (zile cu promoții, program prelungit și multe surprize).

 

ist shop fest cover

 

Orașul Istanbul, o adevărată destinație pentru iubitorii de shopping, dispune de un număr impresionant de mall-uri, centre comerciale, dar și de magazine mici, poziționate fie în jurul metropolei, fie pe străduțele aglomerate și pline de vizitatori curioși. Și dacă tot am ajuns la străzi, vă puteți plimba pe Osmanbey, Istiklal, Bagdat sau Valikonagi.

 

 

Una dintre atracțiile principale în materie de cumpărături a fost și va rămâne tradiționalul bazar. Iată 5 astfel de locuri:

1. Arasta Bazaar, un loc al cavalerilor. Aici găsiți o mulțime de suvenire și cadouri pentru pasionații de istorie, fiind totodată o incursiune prin perioada antică și medievală a orașului.

2. Siirt Bazaarcu tot felul de delicatesuri: mâncare locală, condimente, ceaiuri, miere, dulciuri etc. 

3. Grand Bazaar sau locul unde orice turist trebuie să ajungă măcar o dată. În Marele Bazar găsești cu siguranță ceva care să îți placă și să cumperi, bineînțeles! 

4. Bakırcılar Bazaar, unde intri în lumea produselor hand-made. De regulă, e imposibil să nu ieși cu vreo amintire. 

5. Spice Bazaar, echipat nu numai cu ierburi și condimente diverse (de unele nici măcar nu ai auzit), ci și cu tot tacâmul de bunătăți, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte. 

 

shop fest 2

 

Ești gata de shopping?

 

Sursa