De ce să te gândești la un sejur în Cuba?

De ce să te gândești la un sejur în Cuba?

Prin 1492 Cristofor Columb ajungea pe țărmul insulei Cuba. Numai că nu știa că este tocmai Cuba, ci, după credința lui de navigator, a crezut că a ajuns în Japonia. Cert este că a exclamat categoric că este cel mai frumos paradis tropical din lume.

vinales-valley cuba

Dincolo de acele vremuri, în care descoperirile geografice erau la mare modă, Cuba avea să cunoască o istorie tumultoasă și complicată, însă a dobândit astfel un stil de viață și o cultură unică. Până ca lucrurile să se dezghețe total (poate că în următorii ani globalizarea o să intervină din ce în ce mai mult), hai să vedem câteva aspecte pentru care merită să te gândești la un sejur în Cuba:

  • Cuba înseamnă practic o întoarcere în timp. Eleganța de altădată a Havanei, mahalale, mașinile anilor ’50, muzica lui Elvis Presley… Dincolo de clișee, Cuba este o experiență pe care nu o regăsești în altă parte.
  • Mi cubita bella, adică frumoasa și mica mea Cuba. Așa își alintă cubanezii (los cubanos) pământurile, fără să fie vorba de “reclamă” externă. Este un sentiment pur și profund – dragostea de patrie. Motiv pentru care locuitorii sunt foarte ospitalieri și zâmbitori când vine vorba de vizitatori. Din puținul pe care îl au te fac să te simți bine.
  • În privința arhitecturii vorbim de creativitate și de îmbinarea mai multor stiluri arhitecturale care ți se pot părea destul de amețitoare. Însă cu siguranță te vei bucura de amprentele coloniale, dozele de clasicism, dar și de formele mai îndrăznețe! Neapărat un tur al Havanei Vechi (Habana Vieja).
  • Muzica și dansul reprezintă punerea în mișcare a Cubei. E foarte posibil să auzi un Guantanamera pe străzi, să admiri un salsa adaptat, dar și să te bucuri de ritmuri afro-cubaneze sau jazz.
  • Revenind la paradisul tropical exclamat de Columb, ei bine, peisajul Cubei este dincolo imaginea Havanei. Vorbim aici de frumusețea palmierilor regali, de câmpiile cu trestii de zahăr, zonele rurale cu pluguri trase de boi, vârfuri montane (Pico Turquino, 1.974 m) suficient de înalte pentru peisaje interesante sau de superbul loc numit Varadero – pentru soare, nisip și mare.
  • De mâncat este bine să încerci ceva tradițional, cum ar fi pui sau porc servit cu garnitură de orez alb cu fasole neagră. Simplu dar gustos! Romul cubanez este de neratat. Merge combinat și cu un trabuc, dacă consideri.

Ești liber să vezi lumea!

www.turistclub.ro