Câteva lucruri pe care este bine să le cunoști despre Malta

Câteva lucruri pe care este bine să le cunoști despre Malta

Privim Malta cu ochi frumoși și curioși. Este o destinație dulce, doar nu degeaba este alintată și Insula de Miere (“Melita”, de la piatra de calcar de culoarea mierii, utilizată în ridicarea așezărilor). Atrage foarte mulți călători (o să vezi cam de ce), are o istorie extrem de bogată (poate cea mai bogată din Europa), dar nici cu plajele, scăldate de superba Mediterană, nu stă rău deloc!

Iată câteva lucruri pe care este bine să le cunoști despre Malta:

  • Arhipelagul Maltez cuprinde 7 insule (trei sunt extrem de populare, precum Malta, Gozo, Comino; unele sunt nelocuite), adică undeva la 316 kmp. Aici există una dintre cele mai mari densități de populație din lume. Nu îți face griji, este loc și pentru tine. Pentru asta te ajutăm! 🙂
  • Malta este un adevărat muzeu în aer liber. Mulți afirmă că este “locul unde a început istoria” (ce frumos sună!). Oriunde te-ai uita, admiri și descoperi povești. Și, da, este adevărat când se spune că aici nu te plictisești cât e ziua de lungă.
  • Este o destinație importantă din punct de vedere religios, dacă luăm în considerare legenda lui Sf. Pavel care ar fi întemeiat aici un avanpost al creștinismului. Mai mult decât atât, există 365 de biserici și capele (recunoaștem că nu le-am numărat, dar ar însemna cam o biserică în fiecare zi a anului!) răspândite pe întreg teritoriul Maltei.
  • Cavalerii Ioaniți, cu asta se identifică în special capitala La Valetta, reprezentau cel mai vechi ordin nobil în slujba credinței. Cam datorită lor se poate spune că Malta beneficiază de cea mai mare concentrare de obiective istorice din lume!, având în vedere și suprafața.
  • Festa malteză este o tradiție pe care nu trebuie să o ratezi. Defapt nici nu ai cum, dacă stăm să ne gândim că în fiecare loc, destul de des, se organizează o sărbătoare cu artificii, paradă, mâncare și alte cele. Interesant este că fiecare loc are cel puțin o formație de muzică, așa că aceasta nu are cum să lipsească. Trebuie să îți placă forfota, zgomotul, animația, altfel trebuie să te retragi.

la valetta port

  • Locuitorii sunt primitori și prietenoși, dar nu intra cu ei în discuții politice, devin foarte serioși pe tema asta. Un pont, poți să vorbești cu ei despre mașini.
  • Dacă te-ai plictisit de abundența informațiilor istorice și religioase, urmează calea aventurii. De la cățărări, off-road, ciclism, călărie, golf, scufundări. Vei găsi cu siguranță ceva să practici.
  • Se consideră că în Malta găsești cele mai curate ape din Europa. Nu putem să confirmăm exact, dar multe locuri arată de VIS! (exemplu, Laguna Albastră)
  • Am ajuns și la deliciile malteze. Savurează kannoli (aluat cu ricotta, ciocolată și fructe confiate) sau mqaret (prăjitură cu pastă de curmale și smântână). Gustă din ceea ce îți face cu ochiul, este posibil să te surprindă combinațiile.
  • Și, dacă ți-a plăcut enorm în Malta, poți înainta demersul pentru a deveni cetățean maltez. Au un program internațional în acest sens, dar care presupune costuri enorme. Cu alte cuvinte, trebuie să investești, ca să primești!
gozo window

Din păcate, Azure Window nu mai poate fi admirată… S-a prăbușit pe cale naturală în martie, 2017.

Dacă te-am făcut și mai curios în legătură cu această destinație, putem sta de vorbă folosind secțiunea de contact.

Ești liber să vezi lumea!

www.turistclub.ro