
Bucătăria italiană: Mamma mia!
Cu peste 2.000 de ani vechime poți să exclami… bucătăria italiană: Mamma mia!
Să mâncăm ca un italiano vero (un fel de meniu general):
ANTIPASTO – gustări / aperitive, în care nu lipsește celebra șuncă de Parma.
SUPE – cele mai interesante rețete de supă se pare că le găsim la Roma. Toate supele duc la Roma?
PASTE – mâncarea preferată a italienilor având în vedere că după unele statistici consumă cca. 30 kg. paste pe cap de locuitor / anual. Bolognese (originare din Bologna) sunt printre cele mai populare și consumate.
RISOTTO – mult cunoscutul orez italian. Este cultivat în partea de nord a Italiei – Câmpia Padului. În Milano ar trebui să mâncam cel mai bun risotto!
CARNE – italienii iubesc carnea tocată, iar chifteluțele din Sicilia sunt absolut delicioase.
TIRAMISU – desertul național și tradițional al Italiei. Nu se cunoaște foarte clar, însă se pare că ar fi fost inventat în orașul Treviso (lângă Veneția).
PIZZA – gustare rapidă (pentru mulți fel principal de mâncare) și extrem de populară (… în toată lumea!). A luat naștere la Napoli, iar după unii Roma este denumită și capitala pizzei.
Buon Appetito!
Puteți să ne împărtășiți experiențele voastre culinare din Italia printr-un simplu comentariu.
Mulțumim!