Atracțiile Chinei: Hong Kong și Macao

Atracțiile Chinei: Hong Kong și Macao

China, unde pe alocuri liberalismul vestic se ciocnește zdravăn cu conservatorismul estic, este un tărâm mult prea vast pentru a îl putea descoperi rapid și adecvat. Așa că, cel mai indicat este să vizităm China etapizat și calculat pentru a nu rata o civilizație care ascunde, încă, multe enigme.

 

Astăzi vorbim despre Hong Kong și Macao, două regiuni administrative speciale (în mare parte independente) sub principiul “o țară, două sisteme”.

 

HONG KONG

Regiunea insulară se caracterizează prin două aspecte fundamentale: la bază stă cultura chineză, la care se adaugă un strat serios de influență (colonială) britanică, rezultând un oraș cosmopolit, cu un aer mai degrabă occidental, în care domină clădirile de tip “zgârie-nori”.

hong kong city

Ce poți vizita:

– O plimbare prin Centru: Clădirea Băncii Hong Kong-ului și Shanghai-ului, Turnul Băncii Chinei, Grădinile Zoologice și Botanice, Lan Kwai Fong (locul unde găsești cafenele, restaurante, cluburi etc.)

Victoria Peak (552 metri înălțime), locul de elită al orașului – considerat unul dintre cele mai scumpe  din lume.

Sheung Wan, o zonă mai aromată și mai tradițională a Hong Kong-ului, ce ascunde diverse comori culturale, temple dar și multe magazine.

Kowloon (“Nouă Dragoni”): Poteca Țărmului (o vedere asupra Portului Victoria), Muzeul de Istorie (dacă vreți să aflați informații despre perioada britanică), Drumul Nathan (plin de vânzători ambulanți, care vor căuta să vândă tot felul de produse), Templul Wong Tai Sin.

– Experiențe în jurul insulei: distrează-te în Ocean Park și Water World (pe coasta de sud).

 

MACAO

Peninsula-enclavă, fostă colonie portugheză, este denumită “Las Vegasul Estului” – jocurile de noroc fiind cele mai populare activități ale regiunii (unii afirmă că veniturile sunt superioare celor din Las Vegasul Americii). Reprezintă un amestec de monumente, arhitecturi și străzi care mai de care interesante, fiind fără îndoială o experiență unică de călătorie.

macao bank

Ce poți vizita:

– Centrul orașului și simbolul acestuia – fațada catedralei Sf. Paul (rămășiță în urma unui taifun), care te impresionează și ziua, și noaptea (beneficiază de iluminare).

Fortul Monte, pentru o panoramă superbă asupra zonei, locul de unde tunurile vuiau altădată împotriva inamicilor.

Templul Kun Iam, închinat zeiței compasiunii, cu multe bețișoare aromate…

– Templul zeiței A-Ma, închinat zeiței mării și reginei cerului, fiind și cea care dă numele regiunii.

– Experimentează insulele de lângă Macao: Taipa și Coloane.

 

Urmează noi atracții ale Chinei. În curând! 🙂

Ești liber să vezi lumea!