Atracții pe care să nu le ratezi în Londra

Atracții pe care să nu le ratezi în Londra

Se poate afirma că Londra a trecut de la agonie la extaz în decursul istoriei sale. Fost fort roman și oraș-fortăreață în Evul Mediu, a renăscut din propria cenușă după marele incendiu din 1666 și s-a metamorfozat într-un oraș elegant și important – devenind centru de putere al unui imperiu colonial cu multe extreme.

 

Astăzi este un oraș cosmopolit din care este greu să nu îți placă ceva. Iată câteva atracții pe care să nu le ratezi în Londra:

Cartierul City – inima financiară a Londrei – un amestec interesant și, pe alocuri, derutant de arhitectură georgiană și victoriană, dar și modernistă.

 

Catedrala St. Paul – capodopera barocă cu domul său impresionant, care a devenit simbolul de rezistență al orașului în cel de-al doilea război mondial.

 

Westminster Abbey – considerată cea mai frumoasă catedrală gotică a Londrei. Pe deasupra este și un important loc politic și religios pentru istoria orașului.

 

Palatul Buckingham – reședința oficială a Casei Regale, construită pentru ducele de Buckingham prin anii 1700 și suferind modificări esențiale de-a lungul anilor.

 

National Gallery – principala galerie de artă din Londra, și nu numai. Pregătește-ți bine timpul, colecțiile fiind numeroase și impresionante (anii 1200-1900).

 

British Museum – este obligatoriu să vizitezi unul dintre cele mai mari muzee din lume, inaugurat în anul 1759 și întins pe cca. 6 hectare. Exponatele sunt adevărate comori ale existenței noastre.

 

Natural History Museum – cu o structură victoriană impresionantă, Muzeul Național de Istorie al Londrei adună anual o mulțime de curioși. Atracția principală este fără îndoială lumea dinozaurilor.

 

Palatul Kensington – este cunoscut ca fiind casa londoneză a cuplului regal Charles și Diana, devenind un adevărat altar după moartea prințesei în 1997.

 

Turnul Londrei – locul unde generații numeroase au fost martore încarcerărilor, torturilor și execuțiilor, fiind un adevărat simbol al judecății și dreptății.

 

O plimbare de-a lungul Tamisei – pe lângă experiența unei plimbări pe cel mai cunoscut fluviu al Londrei,  poți descoperi și, mai apoi, vizita alte atracții precum: Curtea Regală de la Hampton (cea mai grandioasă clădire a dinastiei Tudorilor), Richmond Park (unii îl consideră cel mai frumos parc al orașului), Grădinile Regale, Parlamentul, celebrul Big Ben, marele London Eye etc.

 

Hyde Park – nu pleca din oraș fără să te plimbi prin cel mai cunoscut parc londonez – o adevărată oază de verdeață și relaxare.

 

london-top-tourist-attractions

 Sursa