5 obiective spectaculoase, dar mai puțin cunoscute

5 obiective spectaculoase, dar mai puțin cunoscute

Trăim într-o lume atât de mare și de aglomerată (inclusiv turistic), încât sigur ne scapă câte ceva. De Colosseumul din Roma, Marele Zid Chinezesc sau de piramidele egiptene ai auzit cu siguranță, dar globul ăsta pământesc ascunde și alte obiective spectaculoase, dar mai puțin cunoscute:

Marea Moschee din Djenné (Mali)

Este cea mai mare construcție din chirpici (pe limbaj popular) din lume, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco. Păcat că nu se poate vizita la interior.

Construcția Chand Baori (India)

În trecut era o fântână care asigura apă pentru localnicii din aridul Rajasthan. Construcția scărilor este unică în lume (simetrie perfectă), cu câteva pavilioane și sculpturi ce o înfrumusețează și mai mult.

Podul Stari Most (Bosnia-Herțegovina)

În traducere liberă, Podul Vechi. Este o copie modernă a podului antic prezent aici, dar distrus în timpul războaielor din anii ’90. Este apreciat și protejat de Unesco. Are ceva aparte, nu?

Fortul Kumbhalgarh (India)

Alintat și ca Marele Zid al Indiei pentru prezența celor 36 km de zid care pe alocuri atinge chiar și 8 metri altitudine. Astăzi păzește un interesant complex muzeal.

Fortăreața Derawar (Pakistan)

Cele 40 de bastioane spectaculoase (înalte de 30 m și cu o circumferință de 1,5 km!) se prezintă tare spectaculos în peisajul deșertic al zonei.

 

Sursa