10 insule, 10 experiențe turistice de neuitat

10 insule, 10 experiențe turistice de neuitat

Când vrei să te desparți de continent și să fi îmbrățișat de brizele marine sau oceanice, nu-ți rămâne decât să alegi o insulă pe care să o descoperi cum se cuvine.

 

Am selectat 10 insule, 10 experiențe turistice de neuitat, unde parcă timpul curge altfel:

 

Insulele Galapagos, Ecuador

Peisaj vulcanic-stâncos și locuitori marini (lei de mare, țestoase, pinguini etc.). Acesta este principalul mesaj de bun venit. Dacă iubești natura, în starea ei cât mai reală, nu ai cum să nu te îndrăgostești.

galapagos

 

Insulele Maldive

Am auzit cu toții de ele. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru a te bucura de un sejur exotic autentic, fie că alegi să îți faci luna de miere sau, pur și simplu, ai hotărât că meriți să te răsfeți.

maldives-261507_1280

 

Insula Tasmania, Australia

O destinație greu de egalat, unde nisipul, rocile și florile sălbatice alcătuiesc un peisaj de vis. Se spune că în Tasmania te poți bucura de un aer foarte curat. Cine nu își dorește asta?

wineglass-bay-802456_1280

 

(Insula) Malta 

Dacă nu vrei să părăsești ținuturile mediteraneene, te înțelegem! Plaje superbe (cu golfuri și lagune de vis), dar și istoria bogată și interesantă a capitalei te așteaptă negreșit.

malta-241251_1280

 

Insulele Lewis & Harris, Scoția

Misterul scoțian într-un decor de roci vechi, asemănător Stonehenge-ului. Numai că peisajul te suprinde și cu ape turcoaz și plaje cu nisip fin… cam frumos, nu?

isle-of-harris

 

Insula Naxos, Grecia

O îmbinare perfectă între plaje de calitate, vestigii istorice și locuri pitorești. Este o alegere perfectă dacă ești în căutarea unui loc inedit al Greciei.

City_of_Naxos

 

Insula Marco, Florida

Localizată pe coastele Floridei, în Golful Mexicului, reprezintă un adevărat vis american în materie de insule. Pe lângă activitățile clasice, poți practica surfing sau golf și, dacă tot ești prin zonă, nu strică să te distrezi un pic la Disney World.

marco-island-florida

 

Insula Ambergris Caye, Belize 

Considerată de mulți una dintre cele mai frumoase insule din lume. Cele mai potrivite trei cuvinte pentru această destinație: exotic, independent, exclusivist. Dar cuvintele sunt de prisos.

elsecreto-belize (1)

 

Insula Nosy Be, Madagascar

Sau în traducere liberă “Marea Insulă”. O să fiți învăluiți de parfumul de orhidee, cafea și vanilie, dar și de plantațiile de Ylang Ylang. Plajele sunt însorite mai tot timpul, apele sunt albastre-verzui și, nu în ultimul rând, te poți aventura în recifuri de corali!

Nosy-Be (1)

 

Insula Ko Tao, Thailanda

Îți recomandăm și o insulă plină de activități și de… țestoase! Asta dacă cumva ești împătimit de sporturile nautice (în special scufundări – cele mai multe certificate se emit aici!) și ești în căutarea unei insule mai puțin aglomerate, unde să te bucuri de natură.

Ko-Tao